Design-Studio-Header-1

Duurzaamheid in de Design Studio

Vintage-Caravan-2

Verlang naar nostalgie

Er is een verlangen naar nostalgie met een hang naar comfort. Nieuw is uit, oud is in en we gaan pimpen. Met een kleine make-over schitteren oude spullen als nooit tevoren.

Retro-caravan-1

Upcycle je caravan

Oude caravans waar je op uit gekeken bent, kun je nieuw leven inblazen. Dat is Upcyclen. Spullen gaan up in plaats van down, ze worden mooier en beter. Dit gaat in tegen wat we vaak geneigd zijn te denken. Als iets oud of versleten is, een beetje gammel of kapot, gaat het al snel de deur uit. Upcyclen laat zien dat we zelf waarde en schoonheid kunnen scheppen. Vaak op een eenvoudige manier.

Caravan-interieur

Het bekende in een nieuw jasje

Een verfbad voor de stoffering, schilderen en behangen. Refresh je caravan. Doe alsof je jouw spullen, die je vaak al jaren hebt, voor het eerst ziet. Een beetje aandacht doet wonderen. Opeens zie je weer hoe bijzonder het bekende, het gewone kan zijn en dat het een tweede leven kan hebben in een verrassende nieuwe omgeving of bestemming. Repair hoort hier ook bij. Geef spullen een tweede kans door ze de glans en functie terug te geven, die ze ooit al hadden en combineer ze op een nieuwe manier.

Caravan-afbeeldingen

Voeg nog meer schoonheid toe

Rethink en recreate, bijvoorbeeld over hoe een afgedankte, nietszeggende kartonnen doos een mooi altaartje wordt. Je moet het maar net zien. Schoonheid ligt voor het oprapen, tenminste, als je er oog voor hebt. Ga dankbaar om met oude voorwerpen en blaas ze nieuw leven in. Het goede oude blijft behouden, en je voegt er nog meer schoonheid aan toe. Soms moet je iets samenvoegen, soms juist uit elkaar halen. Laat los wat het is en sta open voor wat het kan zijn.